Wie hebben TeamUp gemaakt?

TeamUp is ontwikkeld door The Barn, een serious game ontwikkelaar uit Delft. Wij bouwen spellen die mensen in organisaties helpen bij het ontwikkelen van hun soft skills. Voor meer informatie over The Barn, kun je onze website bekijken.

Korte geschiedenis van TeamUp

De eerste TeamUp prototypes zijn in 2011 ontwikkeld in een samenwerking van de Technische Universiteit Delft en het consultancybureau Accenture. Hun doel was het ontwerpen van een toekomstbestendig spel dat teamwork trainingen effectief kon faciliteren. Deze prototypes waren een groot succes.

De oprichters van The Barn waren nauw betrokken bij deze ontwikkeling en hebben het spel opgepakt als eerste product van hun nieuwe bedrijf. Zo konden zij het spel toegankelijker maken voor een breder publiek. The Barn heeft sinds het begin vele updates en uitbreidingen ontwikkeld voor TeamUp. In 2018 is TeamUp Lite gelanceerd als spin-off van TeamUp.

Ook nu werken we nog steeds hecht samen met de Technische Universiteit Delft. Deze samenwerking gaat verder dan alleen TeamUp. We doen regelmatig nieuwe projecten samen. Zo dragen we bij aan de ontwikkeling van nieuwe trainingsvormen en betere inzichten in samenwerkingsprocessen in het algemeen.

Over de jaren heen zijn de technische limieten van de onderhand 10 jaar oude TeamUp steeds belangrijker geworden. Daarom hebben we besloten om het spel compleet vanaf de grond op opnieuw te bouwen. In deze ontwikkeling gebruiken we de nieuwste technieken om het spel nog effectiever, nog mooier en nog laagdrempeliger te maken dan het al was. Er komen meer statistische tools, de speelervaring wordt vloeiender en het gehele spel wordt voor het eerst direct speelbaar vanuit de browser. Hier zijn we nu dus hard mee bezig. Maar tot die tijd kun je gebruik maken van TeamUp Lite en deze is nu al compleet vanuit de browser te spelen en erg effectief in het trainen van samenwerking.